Många användningsområden

directions2Informationen som de olika användarna lägger in i kalendern kan användas i olika format och för olika syften. Detta sker genom något som kallas vyer. ​I vyerna väljer man ut och visar den information som är relevant. Det är också möjligt att genom filter till exempel skilja mellan publicerade kalenderhändelser och det som ännu är på planeringsstadiet. Man kan även skilja mellan interna kalenderhändelser, som lokalbokningar och sammanträden, och på offentliga samlingar.

All information som visas i vyerna hämtas från ett och samma ställe, från kalendern. Uppdateras informationen där, uppdateras den på alla andra ställen automatiskt. Fast inte utskrivna papper förstås. Där går gränsen.

Nedan visas en lista på de typer av vyer som för närvarande finns i aKalender.

Redigera kalendern – Skapa och redigera händelser i kalendern. För varje redigeringsvy kan man styra vilka fält som ska visas och vilka fält som ska kunna redigeras. Mer info.
Publicera på webbsida – Publicera den offentliga kalendern på en webbsida. Detta fungerar för de flesta typer av webbsidor (WordPress, Joomla, Drupal, HTML). Mer info.
Publicera till digital kalender – Gör kalendern tillgänglig för exempelvis Google Calendar och mobiltelefoner via formatet iCalendar. Mer info.
Publicera som bildspel – Använd en skärm som anslagstavla i foajén eller visa kommande veckas program på storbild innan samlingar i kyrksalen. Mer info.
Skapa listor – Använd för att generera listor för olika ansvarsområden, såsom medverkanden, ljudtekniker, serveringsansvarig och kyrkvärdar. Mer info.
Publicera på papper – Att exportera data från kalendern till en fil kan förenkla produktion av trycksaker, som exempelvis programblad. Funktionen är mycket flexibel och kan användas med alla program som stöder dataimport, exempelvis gratisprogrammet Scribus. Mer info.